Bij mijn broer kreeg ik een keer stamppot snijbonen. Dit vonden wij allemaal zo lekker dat ik het recept gevraagd heb. Deze maak ik nu geregeld en elke keer zitten we hier weer met zijn allen van te smullen. Een echte aanrader!
Stamppotten worden vaak als dik maker betiteld. Naar mijn mening is dit onterecht. Waar je alleen wel om moet denken is dat je niet altijd bij een stamppot rookworst, spekjes of speklappen moet eten. Deze zijn inderdaad aan de vette kant. Doe er een stuk mager vlees bij of een gehaktbal. Dan is het prima verantwoord.
Benodigdheden stamppot snijbonen:
- 800 gram kruimige aardappelen
- ca 100 ml melk
- 250 gram magere spekblokjes
- 250 gram kastanjechampignons
- 50 gram macadamia noten
- 2 eetlepels honing
- 600 gram snijbonen
Hoe te bereiden?
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een stamper en maak hem smeuïg met wat melk. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten.
Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes.
Hak de macadamia noten in stukjes.
Voeg dan de champignons en noten toe aan de spekblokjes en bak circa 5 minuten mee. Voeg de honing toe aan de spekjesblokjes en verwarm op laag vuur circa 2 minuten.
Was de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
Roer de spekblokjes met de champignons en de snijbonen door de puree en klaar is de stamppot snijbonen.
Eet smakelijk!
Laat mij weten wat je van dit recept vindt?
Weet jij ook een lekker en gezond recept? Laat het mij dan weten, dan kan ik hem delen.
Groetjes Froukje
Geef een antwoord