De Mexicaanse Tortillataart
Mij wordt regelmatig gevraagd of ik het recept van de Mexicaanse Tortillataart wil doorgeven. Deze maken we thuis vaak en hij is echt heerlijk. Hierbij dus het recept. Ik maak hem ook wel eens van te voren klaar als ik wat minder tijd heb om te koken.
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden en 30 minuten in de oven
Ingrediënten voor 4-6 personen (serveer er een salade bij):
- 6 tortillawraps
- 3 eetlepels guacamole:
- 2 avocado’s
- 1 Spaanse peper
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 limoen
- flinke snuf zout
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 grote tomaten
- 150 gram gehakt
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 klein blikje maïs
- 150 ml gezeefde tomaten of verse tomaten
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- peper en zout naar smaak
- geraspte kaas
Bereiding:
Maak eerst de guacamole: schep het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit met een vork tot een smeuïg geheel.
Snipper de ui, de knoflook en de peper heel fijn en voeg deze toe.
Knijp het sap uit de limoen boven de saus.
Breng de quacamole op smaak met zout naar smaak.
Vervolgens ga je aan de slag met de tomaten/gehaktsaus.
Snipper een ui, fruit deze aan in wat olijfolie en voeg dan het gehakt toe.
Rul het gehakt, snipper bleekselderij en paprika en voeg deze toe als het gehakt gaar is.
Kruid met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout naar smaak.
Doe de gezeefde tomaten en de maïs erbij, proef het en zet het aan de kant.
Snijd de tomaten in plakken en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Dan kun je nu de taart gaan opbouwen. Vet de bodem van een springvorm in met wat boter.
Begin met een wrap, daarbovenop smeer je 3 eetlepels Griekse yoghurt. Kruid met wat zout en chilipoeder en beleg met een aantal tomatenplakken. Daarbovenop leg je een wrap en een laag gehakt/tomatensaus.
Dan weer een wrap en 3 eetlepels guacamole, nog een wrap, gehaktsaus, daarna weer een wrap met quacomole en dan de laatste wrap.
Bovenop de taart doe je weer 3 eetlepels yoghurt, de resterende tomatenplakken en je strooit er wat geraspte kaas over.
Bak de Tortillataart in 30 minuten op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is en alle lagen goed warm zijn. Serveer met een salade.
Lekker eten!
groetjes Froukje
Geef een antwoord